Jom Berkenalan!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Petang tengok drama Tiramisu. Malam terjenguk blog yang bagi resepi Tiramisu. Semalam mimpi Tiramisu. Hari ni teringin nak beli kek Tiramisu. Sebenarnya, tahun lepas baru berkenalan dengan kek Tiramisu. Dulu kenal kek marble, kek coklat, kek buah je.. Rasanya macam cappuccino dan cheese. Sesiapa yang belum kenal, ini dia!


Kelmarin sepupu iaitu Ariel telefon. Dia bagitahu dia beli Sugar Glider. Tahun lepas juga baru dengar binatang nama macam kek. Asal nama sugar, ingat kek ke kuih ke. Rupanya, species chipmunk. Seriusly, tak tahu tahan berapa lama Glider ni di tangan Ariel. Sebab banyak sangat pets dia mati. Termasuk hamster yang dia baru dapat 3 bulan lepas. Aiseh. Jaga leklok si Glider tu ye, Ariel. Takut Sugar Glider pergi meninggalkan kita dulu sebelum sempat berkenalan dengan Kak Yah dia.

Related Posts

12 thoughts on “Jom Berkenalan!”

  1. lokman: ha ah. cari ah. harga rm100 murah ah tu.

    kyuni: comel kn. nnti nadhirah g rmh sepupu, nak ambil lagi gambar

    kay_are: tak jumpa lagi face to face dengan sugar glider. jadi tak tahu lagi gigit ke x. rasenya tak kot.

  2. wah, malaysia ngan sini same je ye hage.baru cari tadi, sepasang jantang-btina y dah manja skali ngan sangkar u ye terbang2 dlm rm250 je.geram dh ni.haha…

    ngikut ye kabo, kalu slalu main ngan ye, ye mst rapat ngan tuan ye. kemana-mana pun ye akan ikut tuan ye. ye duk dalam poket baju, atas bahu.haaaa…best3. abislah gaji aku bulan ni.haha…

  3. syafiq: mmg cute pun kan. tp mak saya geli benda ni. Macam tak ada harapan nak bela.

    Mata hati: species tupai. Bukan tikus. so, tak tersenarai dalam haiwan awak geli lah. Boleh la beli.

    Lokman: wah! kalah tuan punya blog ni. Siap survey lagi. Kalau beli, beli seekor je. Nanti ye beranak susah nak jaga. Kalau nak beli, beli yang baru keluar dari poket Mumy dia. Masa tu kalau jaga terus, jinak wo! tak gigit pum.

  4. sian ye kalu beli seko2, ye nk borak ngn sape etgi.supe mnusia gop nk ade teman.haha….

    tp kalau beli pasang, nnt ye dpt anak blh jual blk. anak y breed gtu bkn y liar harga xjatuh sbb mmg dh jinak. smkn jinak smkn mhl harga ye.

    ade bace ni ye slalu bwk sg ye jln2 kat shoping cmplx. sg tu duduk dlm travel pouch.mcm best je.hehe…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *