Living with Techno

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Dunia sekarang banyak kemajuan teknologi. Kehidupan seharian memang tak sah kalau tak bergantung pada teknologi. Kelemahan teknologi, ia kadang-kala mempunyai masalah teknikal. Disebabkan teknologi biasanya dikawal oleh sesuatu organisasi untuk pengguna, ada kala kita perlu tahan dengan masalah tersebut. Nak diagnos masalah, ia bukan skop kerja kita.

Sekarang, serpihan teknologi yang melengkapi hidup mempunyai masalah. Sangat menguji hati ini. Sabar selagi mampu. In this kind of situation, I realize that my life does depend on technology. No doubt.


Ha. Kamu cakap kamu tak kisah pasal teknologi? Mari nak campak kau punya handphone! Meronta lah jiwa, terperap dalam rumah sebab takut nak keluar rumah. Ye la kan. Kalau jadi pape kat diri sendiri, kereta emergency leave di tepi highway ke. Mak aih.. Susah nak cari public phone di tengah2 highway Gerik tu. Telefon awam pun masih teknologi. Jom pakat guna asap! Aiseh. Bumi makin panas la. Cakap nak save the Earth. Argh!

Related Posts

1 thought on “Living with Techno”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *