First Time Thingy

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
My first time thingy rarely goes well. First time masuk sekolah. First time makan cheesecake. First time inteviewed by press. Yes I forgot a few points. Macam tak biasa kan kalau time habis exam, banyak je eh tak tulis tu eh lupa tulis ni. 
Sekarang masa orang interview pun sama. Bila dah habis, relax2 goyang kaki, ha! teringat point penting. Point paling PENTING. Buat bisnes sebab ia memberi saya peluang untuk kongsi produk Avail dengan orang lain, bantu kesihatan dan kewangan orang lain. Dan sebagai pelajar kita perlu bersedia untuk grad. Yelah kan. Peratus pengangguran memang tinggi. Tu tak termasuk yang ada degree tapi end-up jadi cashier sebab dah tak dapat kerja. So, doing business helps me prepare myself to graduate. Dan InsyaAllah akan masih berbisnes selepas grad nanti. Kerja makan gaji tak bes sebab tak dapat kawal income disamping sunnah rasullah. 
Tadi masa COP (Career Opportunity presentation) ada yang berkongsi tentang umrah baru ni. Yes, insentive by Availbeauty Sdn. Bhd. Seems that pakej yang kita orang pergi tu sebenarnya cost more than 10k. Sebab sewa Safwa Royal Orchid Hotel sangatlah mahal. Memang logik lah sebab hotel paling dekat. 50m jalan, terus pijak lantai Masjidilharam. Alhamdulillah syukur sangat-sangat dapat peluang ke tanah suci dan diberi kemudahan sebegitu rupa. Bukan soal hotel bintang 5 ke 7 ke. Tapi soal dekat untuk ke masjid. It’s about convenience. Kalau orang cakap orang banyak duit je boleh ke tanah suci, memang salah la. Sebab ada banyak duit pun belum tentu jadi tetamu Allah. Mungkin sibuk dengan rutin kerja lah apa lah. Dan insyaAllah jika niat ada, Allah akan murahkan rezeki untuk ke sana. Dulu masa 2008, tak sempat nak pegang kain kaabah. After that, I promise myself that I will do in my next visit. Tak sangka 2012, Allah panggil jadi tetamu dia lagi. And I did touch and feel the kiswah (kain tutup kaabah). Felt awesome! 
Us- Terengganu Team
Makan beramai-ramai di Mina

Btw, Avail ada masuk majalah Harmoni. “Transformasi Entrepreneur kepada Ideapreneur”. Grab your own copy!

Related Posts

4 thoughts on “First Time Thingy”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *