Jogjakarta Diary

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Assalamualaikum dan salam maal hijrah *fireworks* Sebenarnya dah lama nak update blog tapi tangguh sampailah Momy berkata, “cubalah share tentang gi Jogja kat blog”. Ha! Terus terkesima bila dengar Momy bersemangat membaca blog.
1 Nov baru ni kan my birthday. On the 2nd, we went to Jogjakarta. Ni kali kedua aku ke Indonesia. Sebelum ni ke Jakarta, menyertai delegasi Avail untuk hadiri Avail Convention. Untuk 2012, konvensyen Avail Indonesia kali ke-3 berubah angin dan buat di Jogja. Alhamdulillah, AVAIL ni asalnya Malaysia, tapi dah berkembang ke beberapa negara luar. *clapping hands*
Tahun depan tak pasti lagi kat mana. Yang pasti, seronok bila setiap tahun dapat pengalaman baru. Maklumlah, kalau dah percuma tu pergi KLCC pun seronok kan. Just enjoy the pics…

 Aryan yang dah start bad mood sebab rimas digomol oleh aku πŸ™‚
Mak aih. Semangat my ex BM teacher duk berceloteh. Sekarang Diamond Manager income 15-16k. 
Coming Crown Manager. Chayo! 
p/s: dia ngaja bes gile sebab masa dia mengajar baru aku berjaya capai A1.

Ni di kedai kraftangan. Macam2 jenis ada. Dan 3 kali aku masuk, 3 kali aku ingat patung ni manusia. Aishh

Rumah Presiden Sukarno/ Suharto. *dah lupa
Pakcik ni gigih cari rezeki. Sanggup 1jam perjalanan hinjut2 naik kereta kuda untuk sampai ke bandar ni setiap hari. Dan kitaorg customer pertama mereka buat haritu. Happy bebeno dia jelas terpancar melalui servis yg diberikan.

Arca entah apa bentuk.

Kami singgah ke AVAIL Jogja Centre. Opening ceremony.

Tingkat 3 centre ni ada garden and waterfall. Heaven! I fell in love with this place and also air selasih yang dihidangkan. 3 kali aku tambah!

 Group Terengganu di Grand Quality Hotel. Hotel yang best dan free untuk kami πŸ™‚
Di sini aku suka pancake yg disediakan. Addiction!

Ni antara CM yang diraikan.
Us ~ atas pentas.

 Momy dengan CM yang mukanya ala-ala Melayu. Dengar story dia, memang dia ni seorang yg bijak mengambil peluang. Salute!

 Salah sebuah restoran di Kota Gedek. Kat sini aku suka soto. Yum2!
 Kalau korang tengok Destinasi Cinta Irma & Redza, diaorg ada ambil gmbr kat sini.

Di kilang Silver. Tengok bangunan pun dah ala-ala kraftangan.
Happy bebeno muka aku cam tak pernah naik kapal terbang. Sebenarnya gambar camgini tak boleh diambil di lapangan terbang di Malaysia atas faktor keselamatan. So, take this chance! btw, airport Jogja ni kecil je tapi punya lah banyak kapal terbang landing sampain kami kena tunggu turn agak lama utk take-off. 
Demikianlah, ceritera bergambar kali ini. Alhamdulillah, ni antara tempat yang kami lawat sejak melibatkan diri dalam AVAIL. Produk kami guna selama 6 tahun ni alhamdulillah bagus, dan pengalaman dan ilmu pun banyak kami dapat melalui AVAIL ni. Why not you?

Related Posts

2 thoughts on “Jogjakarta Diary”

  1. ssalamualaikum wr wb.

    Salam kenal saya Jati dr Ganesha Tour Jogja. Kami adalah perusahaan jasa tour n travel khususnya dalam bidang pakej wisata Jogja. Kami berikan harga yang murah dengan pelayanan maksimal karena kami handle langsung dari Jogja. Jika bapak / ibu ingin melawat ke Jogja dapat menghubungi saya via whatsapp di +628985101301 atau call +62 274 7890010.

    Berikut contoh paket wisata dari kami:
    Jogja 4D3N Tour

    Jogja Tour: Pantai Parangtritis, Borobudur, Museum Ulen Sentalu, Lava tour, Kraton, Tamansari, Prambanan, Kotagede

    1st day
    11.30 – 12.00 jemput dari airport
    12.00 – 13.00 menuju local resto
    13.00 – 14.00 makan siang
    14.00 – 15.00 menuju hotel untuk check in
    15.00 – 15.30 check in hotel
    15.30 – 17.00 menuju pantai parangtritis
    17.00 – 18.00 pantai parangtritis
    18.00 – 19.00 menuju local resto untuk makan malam
    19.00 – 20.00 makan malam
    20.00 drop hotel

    2nd day
    08.00 – 10.00 menuju candi Borobudur
    10.00 – 11.30 Candi Borobudur
    11.30 – 12.00 menuju local resto
    12.00 – 13.00 makan siang
    13.00 – 14.00 menuju ulen sentalu
    14.00 – 15.30 ulen sentalu
    15.30 – 16.00 menuju lava tour
    16.00 – 17.30 lava tour
    17.30 – 18.30 menuju local resto
    18.30 – 19.30 makan malam
    19.30 drop hotel

    3rd day
    09.30-10.00 menuju kraton
    10.00 – 11.00 kraton
    11.00 – 11.30 menuju tamansari
    11.30 – 12.30 tamansari
    12.30 – 13.30 menuju local resto
    13.30 – 14.30 makan siang
    14.30 – 15.30 menuju prambanan
    15.30 – 17.00 prambanan
    17.00 – 18.00 menuju kotagede
    18.00 – 19.00 kotagede
    19.00 – 20.00 menuju local resto
    20.00 – 21.00 makan malam
    21.00 drop hotel

    4th day
    Tba drop airport

    The price includes:

    β€’ Private Car / Minibus / Bus
    β€’ Drivers and assistant (+ driver and assistant’s meal)
    β€’ 2 / 3-star Hotels in Yogyakarta
    β€’ Breakfast in hotel
    β€’ Dinner & lunch at local restaurant
    β€’ Guide
    β€’ Entrance tickets listed in itinerary
    β€’ Parking fees
    β€’ Insurance
    β€’ Mineral water

    The price excludes:
    β€’ Flight Tickets
    β€’ Personal expenses
    β€’ Any other optional tours, which is not specified in the itinerary
    β€’ Tips for guide and driver

    * Price does not apply to peek season and high season

    Price: RM 497

    Jika tertarik dapat langsung menghubungi saya di telp +62 274 7890010. sms / whatsapp +62 8985101301. Terimakasih.

    Kami juga melayani pakej wisata dengan tujuan sesuai dengan keinginan Anda.

    Wassalamualaikum wr wb

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *